15:09 / 30.08.2023 Происшествия

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо фітнес-тренера, який принижував військових

Роман Заволока/ Ілюстративне фото з відкритих джерел

У Полтаві місцевий фітнес-тренер і блогер Роман Заволока систематично ображав працівників військкоматів. Поліція відкрила щодо нього кримінальне провадження. Про це повідомляє поліція Полтавщини.

Зазначається, що під час моніторингу соцмереж, поліціянти Полтави виявили кілька відео, на яких місцевий чоловік словесно ображає та принижує українських військових, які в однострої виконували свої обов’язки в обласному центрі.

За цим фактом правоохоронці відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України — хуліганство. Наразі вирішується питання щодо повідомлення особі про підозру.

За даними видання "Полтавщина", яке публікувало відео Заволоки на своєму YouTube-каналі, перше відео розмови зі співробітниками військкомату блогер опублікував 2 липня.

Зокрема, під час розмови з працівниками військкомату, які хотіли вручити йому повістку, блогер сказав, що не хоче "вбивати людей за гроші", а в кінці — показав військовим середній палець та пішов у своїх справах.

Згодом блогер опублікував ще кілька відео, де ображав працівників військкоматів. Зокрема, під час суперечки 26 серпня блогер і його знайомі заявляли працівникам ТЦК про "їхню війну", називали їх "чортами" та кепкували із тремтячих рук військового, хоча той пояснив, що тремор у нього від контузії, а на війну він пішов добровільно.

Підготував: Сергій Дага