17:50 / 28.08.2023 Происшествия

Розвідка працювала на окупованій території: до вікна колаборанта залетів дрон із вибухівкою

Фото ілюстративне

Воєнні розвідники та представники руху опору "привітали" російських окупантів з Днем Незалежности та Днем прапора України.

Про це повідомила пресслужба ГУР МОУ.

Завдяки руху опору, який координує Головне управління розвідки Міністерства оборони України, було здійснено дорозвідку та знищено низку ворожих об’єктів на тимчасово окупованій території Запорізької области.

Зокрема, 24 серпня 2023 року у місті Кам’янка-Дніпровська Василівського району Запорізької области в рамцях святкування Дня Незалежности України близько шостої ранку у вікно помешкання "заступника голови" окупаційної військово-цивільної адміністрації, колаборанта Олександра Реймера завітав український дрон-камікадзе. Пораненого колаборанта евакуювали до лікарні.

А 23 серпня 2023 року, у День державного прапора України, в штабі відділення ФСБ РФ міста Енергодар Запорізької области по вулиці Набережній, 24) відбувався захід для особового складу окупаційних військ.

Близько 19.00, у момент найбільшої концентрації загарбників, у штабі пролунав потужний вибух. Після початку евакуації по  паркувальному майданчику поблизу будівлі було завдано ще одного удару, який додатково знищив особовий склад окупантів, а також значно пошкодив розташовані там автомобілі, зазначають у ГУР.

На місце події прибули три пожежні розрахунки та карети швидкої допомоги. Тіла вбитих загарбників кількома військовими "Уралами" відвезли у напрямку Мелітополя, повідомляють розвідники.