11:21 / 23.08.2023 Происшествия

Судитимуть директора підприємства: він постачав неякісні бронежилети військовим на Закарпаття

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Керівника підприємства викрито Офісом Генерального прокурора за організацію постачання низької якості бронежилетів до військової частини на Закарпатті. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Розслідуванням встановлено, що директор одного з підприємств Київщини у травні 2022 року уклав із Закарпатським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки договір про постачання 350 бронежилетів 4 класу захисту на загальну суму 6,4 млн грн.

Після цього, виконуючи умови угоди, обвинувачений організував доставлення 350 бронежилетів до однієї з військових частин у Закарпатській області, де згідно з документами вони мали мати відповідний 4 клас захисту. Однак, згідно із висновком експертизи зазначені бронежилети не відповідали вимогам ДСТУ, оскільки при здійсненні пострілу з певної дистанції їх пробиття — можливе.

Таким чином, керівник підприємства заволодів бюджетними коштами, виділеними на забезпечення національної безпеки та оборони України на загальну суму 5,9 млн грн та в подальшому здійснив їх легалізацію. Прокурори Офісу Генерального прокурора надіслали до суду обвинувальний акт стосовно керівника підприємства за фактами заволодіння майном в особливо великому розмірі та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом (ст. 191, ст. 209 КК України).

Підготував: Сергій Дага