12:30 / 17.08.2023 Происшествия

Президент переконаний, що в Україні ставатиме дедалі більше дронів

Зеленський повідомив, під час вечірнього відеозвернення 16 серпня, що Україна спільно з партнерами працює над тим, щоб збільшити в рази виробництво дронів, яких дуже потребують українські військові.

"У кожній бойовій бригаді воїни серед перших питань ставлять питання про безпілотники, про засоби радіоелектронної боротьби, про військову протиповітряну оборону.

Відповідь на такі питання – це й наша робота з партнерами заради постачання потрібних дронів і систем, це й робота тут, в Україні. Необхідне виробництво. Нарощуємо виробництво в рази", - сказав президент.

Він наголосив, що необхідна систематизація того, що вже постачається у війська та використовується, бо "дрони – це "очі" та захист на передовій".

"Дрони – це гарантія, що людям не доведеться платити життям, коли можна спрацювати безпілотниками. Власне, усе те, про що говорили з хлопцями напередодні на Донеччині, на Запоріжжі, у наших бойових бригадах, тепер є змістом роботи і Генштабу, і урядовців, і Ставки. Очевидні завдання", − підсумував Зеленський.