06:36 / 17.08.2023 Происшествия

У психлікарні на Миколаївщині викрили масштабну схему торгівлі довідками

Фото: dbr.gov.ua

У Миколаївському обласному центрі психічного здоров'я викрили масштабну схему заробітку на оформленні підробних медичних довідок про непридатність до військової служби. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Правоохоронці з’ясували, що "бізнес" організував директор медичного закладу. Він залучив до оборудки підлеглих лікарів, які виготовляли необхідні довідки, та правоохоронця, який і займався підбором клієнтів.

Зазначається, що медичні документи з вигаданими психічними хворобами коштували 1,5 тисячі доларів. Щомісячно фігуранти оформляли таких фіктивних документів на понад 100 тисяч доларів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення директору обласного центру психічного здоров’я та правоохоронцю про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

BAGNET нагадує, що СБУ затримала голову ВЛК Житомирської області, яка робила "бізнес" на ухилянтах. Вона діяла разом зі співробітниками обласного військкомату, адвокатом та чиновницею місцевої лікарні. Разом вони підробляли для чоловіків документи, у які вписували важкі діагнози.

Підготував: Сергій Дага