21:46 / 10.08.2023 Происшествия

Жіноча військова форма офіційно з'явилася у наших захисниць

Жіноча літня польова форма відтепер офіційно стоїть на забезпеченні, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"3 серпня Міноборони затвердило зразок-еталон жіночого літнього польового костюма. Відтепер жіноча літня форма офіційно поставлена на забезпечення. Ця форма має 8 розмірів. Костюм розрахований і на мінімальний зріст жінки — 146 см, і на максимальний — 188 см", - зазначила Маляр.

Вона запевнила, що враховані всі побажання військовослужбовиць. Форма пошита відповідно до антропометричних даних жінки, з урахуванням усіх особливостей жіночої фігури, та зручна у використанні.

Жіноча літня форма офіційно поставлена на забезпечення, - Міноборони 01

"Однією з переваг цього костюма є те, що його можна носити навіть під час вагітності, тому що верхня частина штанів еластична та дуже добре розтягується до потрібних розмірів", - додала заступниця міністра оборони.

Жіноча літня форма офіційно поставлена на забезпечення, - Міноборони 02

У повідомленні наголошується, що йдеться про польову форму. Повсякденна і парадна форма у ЗСУ є і була. Змінювались лише зразки. Зараз жінки-військовослужбовці носять форму, зразки якої затверджені наказом МОУ від 18 липня 2017 року та Правилами носіння визначених наказом МОУ від 20 листопада 2017 року.

Підготувала: Ніна Петрович