19:32 / 02.08.2023 Происшествия

До України вдалося повернути ще 10 дітей, депортованих рашистами до рф

Загалом Save Ukraine повернула понад 140 дітей.

До України вдалося повернути ще 10 дітей, яких окупанти незаконно вивезли до РФ після початку повномасштабної війни. Про це повідомив виконавчий директор організації Save Ukraine, ексуповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

«Сьогодні іще 10 українських дітей повернулися в Україну. Ми щасливі, що попри всі складнощі й перешкоди нашій команді вдалося зробити це можливим», – йдеться у повідомленні.

Вказано, що всього Save Ukraine в рамках дев’яти рятувальних місій змогли повернути в Україну 141 дитину.

Нещодавно у Росії офіційно заявили, що за час повномасштабного вторгнення до України перемістили на територію РФ 700 тисяч українських дітей. Відповідні дані містяться у звіті про роботу за 2022 рік російського уповноваженого з прав дитини Марії Львовой-Бєловой.

Міжнародний кримінальний суд 17 березня видав ордер на арешт Владіміра Путіна, а також уповноваженої з прав дитини у росії Марії Львовой-Бєловой. Вже 20 березня Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу стосовно головного прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Ахмад Хана та суддів Міжнародного кримінального суду Томоко Акане, Розаріо Сальваторе Айтали та Серхіо Херардіо Угаль, які видали ордер на арешт Путіна – за статтями «притягнення свідомо невинного до кримінальної відповідальності» та «приготування до нападу на представника іноземної держави, котрий користується міжнародним захистом, з метою ускладнення міжнародних відносин».