19:30 / 31.07.2023 Происшествия

Один "Слуга" вирішив, що у Відні затишніше, аніж у сесійній залі в Києві

Андрій Холодов, який в січні 2023 року виїхав з України та більше не повертався, написав заяву про складення  мандату народного депутата, повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

Він вирішив піти з Ради на підстави частини першої статті четвертої закону «Про статус народного депутата України», тобто за власним бажанням.

Стефанчук у свою чергу зазначив, що заява Холодова буде розглянута на найближчому пленарному засіданні.

Згідно із даними розслідування проєкту «Схеми», «слуга народу» Андрій Холодов виїхав із України у січні 2023 року через пункт  пропуску «Порубне» на межі з Румунією і з того часу не повертався в Україну та не брав участі в засіданнях парламенту.

За інформацією журналістів, зараз він зі сім’єю мешкає на Кіпрі, де володіє маєтком. Також він займається розвитком сімейного бізнесу,  оскільки його дружина стала співвласницею салону краси у австрійському Відні. У столиці Авчтрії також розташований і салон весільних та вечірніх суконь, який також належить дружині Холодова.

До цього Холодов уже потрапляв у скандал, оскільки щонайменше дванадцять разів виїздив з України під час повномасштабної війни. Здебільшого до Відня.

Підготувала: Ніна Петрович