05:58 / 25.07.2023 Происшествия

Намагався втекти від слідства: у Києві затримали колишнього одеського військкома

Колаж "24 Каналу"

Колишній керівник Одеського обласного ТЦК та СП Євген Борисов намагався втекти від слідства. Правоохоронці розшукували його два дні, повідомляє "24 Каналу".

У суботу, 22 липня, йому вручили підозру. Після цього військком уживав усіх заходів, аби втекти від слідства.

Підозрюваного затримали у Києві

Працівники ДБР спільно з прокурорами Офісу Генпрокурора затримали колишнього начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки у Києві після двох днів розшуку. Правоохоронці наголосили, що Борисов використовував різні способи конспірології, аби переховуватися від слідства – змінював номери телефонів, автомобілів, місце розташування тощо.

"Два дні тривали активні пошуки й, з рештою, в результаті комплексних оперативно-слідчих заходів його було виявлено та затримано у Києві", – повідомили у ДБР.

Враховуючи усі намагання колишнього військкома Борисова сховатися від правосуддя, працівники ДБР проситимуть суд залишити його під вартою без можливості внесення застави.

 Слідство підозрює одеського військкома:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави, активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п'ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи;
  • у нез'явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення;
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов'язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану.

Підготував: Сергій Дага