23:58 / 17.07.2023 Происшествия

У Тернополі чоловікам призовного віку не вдалось гарно погуляти через війну в країні (фото)

У Тернополі поліція навідалася у розважальний заклад, який працював під час комендантської години.

Як повідомили у поліці, власник  позиціював свій клуб як "пункт незламності", але там правоохоронці виявили там 68 людей.

Мешканці вул. Січових Стрільців, імовірно, які мешкають поблизу нічного клубу, неодноразово скаржилися на лінію 102, що в закладі грає голосно музику, гамірно, а на зауваження ні власник, ні персонал не реагують. 

нічний клуб, комендантська година
нічний клуб, комендантська година

Фото: Поліція Тернопільської області

За словами працівників поліції, цей заклад порушував норми роботи у час карантинних обмежень, не зупинила адміністраторів і війна. Вони, ігноруючи комендантську годину, продовжували працювати, а власник позиціював свій заклад як "пункт незламності".

Крім того, жителі міста скаржилися на те, що в цьому закладі продають заборонені речовини. 

нічний клуб, комендантська година

Фото: Поліція Тернопільської області

16 липня поліціянти роти поліції особливого призначення прийшли до закладу з обшуками. Відповідно до розпорядження голови обласної військової адміністрації, на території Тернополя та області усі заклади повинні зачинятися о 23:00. З обшуками поліцейські прийшли в ресторан уже о 23.30.

Під час перевірки виявили у закладі 68 людей включно із персоналом. Серед відвідувачів було 26 дівчат та 29 чоловіків призовного віку. 13 із них підпадали під мобілізацію.

У ході обшуків правоохоронці вилучили ймовірно наркотичні речовини – два пакетики із канабісом, дві ампули, та таблетки синього кольору. Усе направили на експертизу, а даний факт внесли в ЄРДР згідно з частиною 2 статті 307 ККУ.

Правоохоронці наголошують, що порушувати закон, вказівки чи розпорядження не дозволено нікому: ні пересічним громадянам, ні людям, які вважають себе "недоторканними".

Тож закликають усіх громадян дотримуватися вимог чинного законодавства та не нехтувати правилами власної безпеки. Зауважують, що такі відпрацювання триватимуть і надалі.

Підготувала: Ніна Петрович