17:34 / 17.07.2023 Происшествия

Рідні нацгвардійця не вірять в те, що він покінчив життя самогубством

Адвокат вже подав заяву, аби визначити постраждалого у цій справі та спробувати спростувати версію керівництва військової частини.

У Дніпропетровській області у військовій частині Нацгвардії № 3036 помер контрактник Богдан Говорухін, повідомила сестра загиблого Марина Говорухіна та його батько Володимир, передає Центр прав людини ZMINA. Керівництво частини вважає, що нацгвардієць покінчив життя самогубством, однак рідні чоловіка у це не вірять.

Вказано, що рідні Богдана Говорухіна дізналися про його смерть 13 червня. Тоді їм зателефонували з військової частини та розповіли, що чоловіку «стало погано… він пішов у бліндаж та застрелився». За словами батька, їм повідомили, що тіло скерують не раніше ніж за 10 днів. Однак загиблого нацгвардійця привезли додому вже наступного дня, 14 червня.

Батько наголосив, що на тілі сина побачив чимало ушкоджень, зокрема, зламаний ніс та вуха, синці на обличчі, а також прямокутний синець на руці, ймовірно від приклада автомата. 

«Виникає питання: чого вони скерували тіло наступного дня? Експертизу не робили, бо її робить слідчий (ухвалюючи відповідну постанову). Єдине, що зробили, – висновок щодо причин смерті. Там не зафіксовано ніяких тілесних ушкоджень, а написано, що (помер унаслідок) «пострілом у підборіддя». Хоча постріл візуально був у шию», – розповів батько загиблого Богдана Говорухіна.  

Вказано, що тепер, аби зафіксувати ушкодження, тіло нацгвардійця потрібно ексгумувати. Рідні мають фото травм, але вони не можуть бути доказом.

«Усі експертизи хотіли зам’яти, пустити справу як самогубство, нікого за цим не визнавати потерпілим і закрити справу», – вважає батько загиблого військового.

Адвокат родини вже подав заяву, аби потерпілим у справі визнали брата Богдана Говоруна. Адже за словами батька, без цього статусу слідчі нічого не показуватимуть.

Рідні Богдана наголошують, що чоловік був у війську майже три роки, не розповідав про конфлікти з побратимами та посестрами, а також не скаржився на психологічні проблеми.  У частині щодо випадку почали службове розслідування.