18:35 / 11.07.2023 Происшествия

Власник елітного Hummer з року в рік нищить пляжі заповідного Світязя

Фото: скрін з відео

На водія позашляховика, який їздив берегом озера Світязь на Волині, склали адміністративний протокол про порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природного заповідного фонду.

За даними Нацполіції області, водію — 44 роки, він житель Києва.

Як повідомили працівники Шацького національного природного парку, відео, на якому авто розсікає пляжем, відзняли відпочивальники та виклали у соцмережі.

За даними нацпарку, таке ж правопорушення киянин вчинив у 2018-му році. Тоді він теж їздив машиною по пляжу Світязя. Санкція статі передбачає штраф у розмірі від п’яти до дев’яти неоподаткованих мінімумів. Тобто — орієнтовно від 6 710 до 12 тисяч гривень.

Виявляється, точно на такій з ідентичними номерами їздить депутат Київської міської ради від «Слуги народу» Юрій Федоренко.

До слова, раніше у мережі з’явилося відео, зняте у столиці, з тим же автомобілем із номерним знаком АА 3976 НА. У дописі користувач фейсбука Valerij Lashkun зазначив, що на цій автівці їхав на роботу «помічник-консультант голови комітету Верховної Ради». Офіційної інформації наразі з цього приводу немає.

Підготувала: Ніна Петрович