18:54 / 11.07.2023 Происшествия

Фанати новачка УПЛ не хочуть бачити в клубі чорношкірих футболістів

Ультрас клубу УПЛ "Полісся" розкритикували трансферну політику клубу, виступивши проти африканських футболістів у команді.

"Джарджу з Гамбії, Аніагбосо з Нігерії, Макуана з Конго. Найдорожча покупка (600 тисяч євро за даними Transfermarkt) - Бені Макуана (на фото) з "Монпельє". Минулого сезону чемпіонату Франції він виходив лише на заміну у 8 матчах, опинився в тіні і нічим себе не проявив... За збірну Конго зіграв 12 матчів, результативними діями також не вирізнявся... І чим він кращий за українців?

Під час війни дитячі спортивні школи в Україні отримують мінімальну підтримку. Молодим футболістам важко пробитися до основного складу першої команди "Полісся", де грають такі іноземні легіонери. І річ тут не в расизмі. Ми хочемо, щоб за "Полісся" виступали передусім близькі за духом та менталітетом гравці. У Житомирі ніколи не було чорношкірих гравців і це традиція, яка відрізняє наш клуб від інших. Селекціонери мають, перш за все, шукати нових гравців на Житомирщині та у сусідніх областях", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, "Полісся" за підсумками сезону Першої ліги зуміло здобути путівку до української Прем'єр-ліги.

Для житомирського клубу це дебютне потрапляння до елітного дивізіону країни.

Нагадаємо, що власником ФК "Полісся" є Геннадій Буткевич.

Forbes оцінює статки Буткевича в $530 млн. Він володіє АТБ і вкладає в родовища рідкоземельних металів, урану і графіту в Житомирській і Кіровоградській областях. Буткевичу також належать Спортивний клуб «Восхід» і Кінний клуб сімейного типу «Equides Club», де проводять змагання з гольфу і боксу.

З червня 2021 року тренером команди став Юрій Калитвинцев. До «Полісся» він тренував команди «Олімпік», «Динамо» (Москва), очолював збірну України, «Динамо-2», «Волгу» і «Закарпаття».