19:03 / 05.07.2023 Происшествия

На Донеччині 10 років тюрми отримала жителька Краматорська, яка "безкорисливо" здавала позиції ЗСУ

Жінка робила це лише з ідеологічних міркувань та відмовлялася від грошей.

Суд визнав жительку села Кіндратівка Краматорського району винною у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України. Її засудили до 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Прокурори у суді довели, що 2022 році проросійськи налаштована громадянка погодилася співпрацювати з представником рф, аби посприяти в окупації села. Жінка передавала співробітнику ФСБ дані про розташування та переміщення військовослужбовців й техніки української армії.

Своїми діями на користь ворога засуджена наразила на небезпеку Краматорський район. Вона зливала російським силовикам позиції Збройних Сил України, що розміщувалися у Дружківці та Новоандріївці.

Розвіддані вона надсилала через Telegram. Самі дані вона збирала під час приватних розмов з односельцями. За таку роботу на ворога інформаторці пропонували гроші. Жінка відмовлялася та пояснювала, що має виключно ідеологічні мотиви. У листуванні зі співробітником ФСБ засуджена наполягала, щоб атаки по місцях дислокації наших захисників обов’язково були максимально ефективними та чіткими.

На вирок суду вона очікувала під вартою. Її засудили за ч. 3 ст. 114-2 КК України.

Підготувала: Ніна Петрович