19:31 / 20.06.2023 Происшествия

Підліток-хуліган, який зловив хайп на виконанні пісень "жмура", може виявитися незаконно атакованим

Представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав дитини Ірина Суслова з'ясовує об'єктивну інформацію щодо мовного конфлікту між підлітком-одеситом та народним депутатом від фракції "Голос" Наталією Піпою через публічне виконання пісень совєцького рок-музиканта Віктора Цоя.

Про це йдеться у відповіді представника омбудсмена на інформаційний запит, повідомляють УН.

"...Разом з тим з метою захисту прав та інтересів неповнолітнього громадянина України мною як Представником Уповноваженого з прав дитини ініційовано звернення до його законних представників з метою з’ясування об’єктивної інформації щодо вказаної ситуації.

Зважаючи на зазначене роз’яснюю, що відповідно до ст. 14 Закону Уповноважений не має права розголошувати отримані відомості про особисте життя заявника та інших причетних до заяви осіб без їхньої згоди.

Зауважую, що Уповноважений готовий сприяти захисту Ваших прав у межах і спосіб, визначені Законом України "Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини", але не може виходити за межі наданих йому повноважень та перебирати на себе функції інших державних органів", - вказано у відповіді.

8 червня спікерка Головного управління Національної поліції в Львівській області Світлана Добровольська повідомила, що поліція Львівщини склала адміністративний протокол про дрібне хуліганство на хлопця, який співав під гітару в центрі Львова пісні Цоя.

У п'ятницю, 2 червня, у Львові спалахнув черговий мовний скандал. Народна депутатка від "Голосу" Наталія Піпа зробила зауваження юнакові, який виконував пісні Віктора Цоя на вулиці. У відповідь хлопець перейшов на нецензурну лексику. Він сказав, що приїхав з Одеси, яку ЗС РФ нібито обстрілюють сильніше за Львів. Пізніше в інтернеті з'явилося відео, на якому підліток попросив вибачення у Піпи та мешканців Львова. При цьому він звернувся до аудиторії вже українською мовою. Вибачення хлопець приніс безпосередньо за ненормативну лексику на адресу Піпи, але не пісні Цоя.

Підлітка-одесита, який потрапив у Львові у мовний скандал з нардепом Наталією Піпою через публічне виконання пісень радянського рок-музиканта Віктора Цоя, спочатку відправили до притулку, а потім відпустили.

До речі, юний одесит, який любить совєцькі наративи, поширює старий мем про те, що Цой є живим...

Підготувала: Ніна Петрович