10:07 / 15.06.2023 Происшествия

Литва, Велика Британія, Данія та скандинавські країни придбають засоби ППО для України на понад 107 млн євро

Литва разом із Великобританією, Данією, Норвегією, Нідерландами, Ісландією та Швецією придбає засоби ППО для України на 107,5 млн євро.

Про це повідомляє офіційний сайт міністерства оборони Литви.

"Литва постійно знаходить різні способи підтримати Україну. Засоби протиповітряної оборони, закуплені сімома країнами, зміцнять здатність України захищати критично важливу інфраструктуру, цивільних осіб та військовослужбовців", - заявив міністр оборони Литви  Арвідас Анушаускас.

Закупівля засобів протиповітряної оборони для України є першим із п’яти очікуваних пакетів підтримки в рамках другого раунду закупівель Міжнародного фонду для України (IFU). Сім країн-союзників зібрали майже 608 мільйонів євро для цього фонду, яким керує Великобританія.

На першому етапі закупівлі IFU зараз виготовляються бойові та розвідувальні безпілотники, які цього літа прибудуть в Україну.

"IFU є прикладом того, як ми можемо працювати разом із нашими союзниками, щоб зміцнити Україну та боротися з варварською російською агресією", — сказав міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес, який взяв участь у зустрічі міністрів оборони країн-контрибуторів у IFU в Амстердамі в середу.