21:49 / 02.05.2023 Происшествия

В аеропорту "Бориспіль" проведуть аудит на предмет корупції

Ілюстративне фото

Міністерство відновлення повідомляє про початок проєкту з оцінки ризиків системи запобігання корупції у Міжнародному аеропорту "Бориспіль".

Проєкт розрахований на два місяці. Зокрема, буде проаналізовано систему закупівель та укладання договорів, визначені потенційні зони ризику та способи їх усунення, проведені інтерв’ю з учасниками бізнес-процесів. Зазначається, що це дозволить запобігти зловживанням та уникнути конфлікту інтересів на підприємстві.

"Зрозуміла антикорупційна діяльність дозволить сформувати довіру потенційних інвесторів до аеропорту «Бориспіль». Аудит системи запобігання корупції та дотримання антикорупційних стандартів – це «знак якості» для майбутнього співробітництва", – зазначив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач

За результатами аудиту цей досвід буде і поширено й на інші державні підприємства.

За словами гендиректора аеропорту Олексія Дубревського, оцінка корупційних ризиків – це стандартна міжнародна практика корпоративного управління та аеропорт прагне стати прикладом у цій сфері для інших держпідприємств.

Подготовила: Нина Петрович