17:04 / 28.04.2023 Происшествия

Двоє 10-річних діток загинули внаслідок рашистської атаки по житловому будинку в Умані

Фото: AFP

Серед одинадцяти загиблих в Умані на Черкащині, де внаслідок рашистського ракетного удару вранці 28 квітня був пошкоджений 9-поверховий житловий будинок, є двоє дітей, повідомив голова обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

«Рятувальники продовжують розбирати руїни. На жаль, уже маємо десятьох загиблих. Серед них – двоє 10-річних діток. Працює штаб допомоги потерпілим. Надаємо всю необхідну допомогу», – написав Табурець у телеграмі.

В Офісі генпрокурора повідомили, що прокурори на місці документують наслідки воєнного злочину, розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом порушення законів і звичаїв війни.

В Уманській міській раді повідомили, що в місті оголошено триденну жалобу за загиблими.

Рано-вранці 28 квітня Росія завдала чергового масованого удару по території України.

На даний час відомо про щонайменше 12 загиблих: 10 – в Умані, де внаслідок влучання ракети зруйнувався під’їзд багатоповерхівки, двох – у Дніпрі. Серед загиблих є діти. Ще понад десять людей були поранені.

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська вранці 28 квітня атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95 з району Каспійського моря.

«Підрозділами зенітних ракетних військ Повітряних Сил ЗС України у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони знищено 21 із 23 крилатих ракет Х-101/Х-555, а також два БпЛА оперативно-тактичного рівня», – йдеться в зведенні.

Ракети та дрони були збиті в зонах відповідальності командувань «Центр», «Схід» і «Південь».