06:36 / 18.04.2023 Происшествия

СБУ викрила мережу ворожих інтернет-агітаторів: серед них посадовець "Антонова"

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Служба безпеки України нейтралізувала міжрегіональну мережу прокремлівських інтернет-агітаторів. До її складу входило шість пропагандистів, які проводили інформаційно-підривну діяльність на користь окупантів.

Зловмисники публічно підтримували російську збройну агресію проти України та закликали до зміни кордонів нашої держави.

Для цього вони створили декілька акаунтів у соцмережах, у тому числі заборонених в Україні, повідомляє прес-служба СБУ.

Більшу частину деструктивного контенту "підхоплювали" з інтернет-ресурсів країни-агресора.

Так, у Києві:

затримано провідного інженера підрозділу авіаційної безпеки держпідприємства "Антонов".

На російських інтернет-платформах "Вконтакте" та "Одноклассники" він періодично поширював відео з виступами Кадирова, який закликав до "приєднання" захоплених районів України до складу рф.

В Івано-Франківській області:

до 5 років 6 місяців тюрми засуджено мешканку Калуша, яка виправдовувала російську агресію та пропонувала видати російським загарбникам "головних бандерівців".

На Закарпатті:

затримано мешканця Берегівського району, який виправдовував псевдореферендуми в захоплених районах на півдні та сході нашої держави.

Крім цього, на території області викрито двох ворожих агітаторів з білорусі, що мали посвідки на проживання в Україні.

За даними слідства, вони створили декілька пропагандистських акаунтів у соцмережах, які використовували для дискредитації Сил оборони та розпалювання антисемітських настроїв в регіоні.

У Запоріжжі:

повідомлено про підозру місцевому жителю, який у своїх репостах та інтернет-публікаціях вихваляв російських окупантів та виправдовував їхні злочини проти мирних жителів.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за статтями Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття злочинів проводили співробітники СБУ у м. Києві та Київській області, Волинській, Закарпатській, Запорізькій та Івано-Франківській областях спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва органів прокуратури.

Підготував: Сергій Дага