11:59 / 16.03.2023 Происшествия

Розвідка Італії повідомила, як медведєв замовив "вагнерівцям" вбивство міністра оборони

Фото: gettyimages.com

Заступник голови ради безпеки рф дмитро медведєв нібито замовив пвк "вагнера" вбивство міністра оборони Італії Гвідо Крозетто за $15 млн. Про це повідомляє Il Foglio з посиланням на італійську розвідку.

Як зазначається, кремль загрожує Крозетто та призначив нагороду за його голову.

За даними італійської розвідки, на які посилається видання, медведєв звернувся до терористичної організації "вагнера" та за $15 млн замовив бойовикам вбивство міністра оборони Італії.

Як заявляє Il Foglio, пвк "вагнера" має два осередки в Європі. До кожної групи входять по кілька десятків людей. Одна з них нібито базується в Естонії, друга переміщується між Сербією та Албанією.

Італійські журналісти заявляють, що Крозетто розлютив кремль і медведєва критичними висловлюваннями у бік росії, підтримкою військової допомоги Україні, а також заявою, що москва провокує появу нових хвиль мігрантів з Африки, які біжать до Європи.

За словами журналістів, ще одна причина озлобленості медведєва – його образа на те, що Італія нібито забула про допомогу, яку росія надала країні під час пандемії, і не виявляє достатньої подяки. медведєв вважає, що у цьому винен Крозетто.

Підготував: Сергій Дага