10:43 / 15.03.2023 Происшествия

Екс-голову "Нафтогазу" зобов’язали носити електронний браслет

Фото: liga.net

14 березня Вищий антикорупцій суд залишив ексголові "Нафтогазу" Андрію Коболєву розмір застави на рівні 229 млн гривень, але зобов'язав носити електронний браслет.

Про це повідомляється в ухвалі суду. Прокурори подали клопотання щодо зміни запобіжного заходу Андрію Коболєву на тримання під вартою з правом внесення застави 365 млн гривень.

В результаті розгляду суд вирішив накласти на Коболєва додатковий обов’язок, а саме носити електронний браслет, проте заставу залишив на попередньому рівні у 229 млн гривень.

BAGNET нагадує, 1 березня апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала попереднє рішення суду, який відмовився арештувати колишнього голову "Нафтогазу" Андрія Коболєва. Йому призначили заставу в 229 млн грн. Він мав внести кошти протягом 5 днів, тобто до 6 березня.


Таким чином, скасовано рішення Вищого антикорупційного суду, який визнав необгрунтованою підозру колишньому голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву у справі багатомільйонних премій.

Також нагадаємо, що 23 січня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відхилив клопотання про взяття під арешт ексглави "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Раніше до суду надійшло клопотання про обрання колишньому голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву запобіжного заходу у вигляді арешту з альтернативою застави.

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру колишньому голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву у справі про премії за перемогу у Стокгольмському арбітражі у суперечці з російським "Газпромом".

Підготував: Сергій Дага