16:40 / 02.01.2023 Происшествия

Андрій Шевченко просив свого кума Берлусконі про звільнення із в’язниці російського кримінального авторитета

Колишній футболіст та екстренер національної збірної Андрій Шевченко має зв'язки з представниками російського кримінального світу. Через своє кумівство з італійським експрем’єром Сільвіо Берлусконі він сприяв звільненню з в’язниці російського кримінального авторитета Алімжана Тохтахунова відомого під прізвиськом «Тайванчик». Про це йдеться в розслідуванні журналістів, що опубліковане у відкритому доступі. 

«За період життя в Італії Шевченко відзначився тим, що просив свого кума Берлусконі звільнити російського кримінального авторитета Тайванчика.
 
Так само про це просив Берлусконі  добрий друг Шеви і Тайванчика Йосип Кобзон. 
 
Вважається, що Тайванчик був смотрящим від російського криміналу за Європою, і як з’ясувалося, він був куратором Шевченка, поки той грав в Італії.
 
Тайванчик на той час був персоною нон грата мало не в усьому світі», - йдеться в сюжеті. 
 
На сайті Інтерполу і зараз навпроти прізвища Тайванчика стоїть червоний прапорець, що означає вимогу його затримання при першій же появі на території будь-якої країни - члена Інтерполу. 
 
Тайванчику, за якого просив Шева, є  прихильником путіна, і ніколи цього не приховував.
 
«Я за путина, я ему слепо верю», - говорив Тайванчик в одному зі своїх інтерв’ю.
 
Додамо, що розслідування про Андрія Шевченка розповідає про його зв’язки та бізнес з ще одним другом путіна - російським мільярдером Романом Абрамовичем. 
 
Також журналісти озвучили політичні гонорари Шеви від його спільних політичних  проектів з "регіоналами" та  Наталією Королевською, зокрема. Виявилося, що вони сягали десятків мільйонів доларів.