01:27 / 10.12.2022 Происшествия

Нові цікаві знахідки виявили правоохронці в місцях проживання проросійських попів (фото)

Ілюстративне фото

На об'єктах УПЦ (МП) у Київській та Херсонській областях було знайдено незареєстровану зброю і російські агітки.

Як повідомили в пресслужбі СБУ, перевірки провели на території Пустинно-Миколаївського скита, який розташований у Чорнобильській зоні, а також у  приміщеннях Херсонської єпархії УПЦ (МП).

"У результаті на території Пустинно-Миколаївського скита, який знаходиться у "забороненій" Чорнобильській зоні, було виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них - чоловіки спортивної статури. Вони перебували на обʼєкті незаконно, оскільки цивільні особи не мають права знаходитися у зоні відчуження, через яку рашисти намагалися прорватися на Київ у лютому-березні цього року", - розповіли в спецслужбі.

Щодо затриманих склали протоколи про адміністративні правопорушення за ст.46-1 КУпАП - порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення. Спецслужба перевіряє невідомих на причетність до злочинів проти державної безпеки.

На горищі скита співробітники СБУ виявили маскувальну сітку, яку зазвичай використовують у військових цілях: для маскування озброєння, техніки та інженерних споруд.

Тим часом у приміщеннях Херсонської єпархії знайшли рушницю без відповідних дозвільних документів, прапор і золотий герб Росії. А інформацію щодо декількох священнослужителів, які ймовірно, контактують з громадянами Росії та Білорусі, спецслужба взяла на опрацювання.

Також представники силових структур виявили пропагандистські матеріали, де прославляється країна-агресор.

 
Фото: СБУ
 
 
Фото: СБУ
 
 
 
Фото: СБУ
 
Фото: СБУ
 
Фото: СБУ
 
Подготовила: Нина Петрович