16:01 / 22.07.2022 Происшествия

Ексдепутат від БПП Сергій Кисіль відкрив бізнес у Росії і фінансує терористичні "ЛДНР": документ

На п'ятому місяці війни журналісти-розслідувачі виявили в ексдепутата Дніпропетровської міської Ради VII скликання від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» та агротрейдера Сергія Кисіля діючий агробізнес із Росією.

У розслідуванні видання ОРД ord-ua.com йдеться про те, що минулого місяця попри воєнний стан Кисіль зміг виїхати за межі України начебто на відпочинок. Не дивлячись на те, що він призивного віку, йому вдалось перетнути кордон завдяки довідці про перенесену ним травму голови. Утім журналісти з’ясували, що саме у цей період український агротрейдер отримав прописку та податковий номер в Москві. Саме у червні ним було створено та очолено московське ТОВ «Фінагроком».

Інформацію про колабораціоністську діяльність Кисіля надав співробітник російського «Фінагрокома», у якості підтвердження надіславши платіжний документ. І попри те, що свою співпрацю з державою-агресором представник українського агробізнесу Сергій Кісіль не афішує, цей документ доводить, що авторитетний бізнесмен із Дніпропетровської області є прихованим поціновувачем «русского мира». Адже російське ТОВ «Фінагроком» переказує кошти благодійному фонду «Народный Фронт. Все для Победы». Цей рашистський БФ є відомим проектом по підтримці військових підрозділів так званих «ЛНР» та «ДНР».

Зазначається, що московське підприємство «Фінагроком» створено з метою виконання програми президента РФ Володимира Путіна щодо створення нового сухопутного зернового коридору з Китаєм, середньоазіатськими державами та Близьким Сходом. Це підтверджується відео з Путіним з російсько-китайської конференції – президент країни-агресорки наголошує, що «Фінагроком» працює під егідою цієї держпрограми. Фрагмент його промови є на сайті підприємства https://fin-agro.com/#about

Вдалося також з’ясувати, що в Україні діє ТОВ з однойменною назвою. Українську «Фінагроком» очолює співмешканка Кисіля Анна Демішева, а співвласником є його мати Людмила Рибалкіна з московською пропискою.

У розслідуванні журналісти також посилаються на зв’язки Кисіля зі «злодієм в законі» Сергієм Олійником на прізвисько «Умка». Він за допомогою Кисіля легалізує отримані злочинним шляхом кошти. Лише за останній рік – щонайменше 500 млн грн.

Протизаконні оборудки, зокрема податкові та земельні, відбувається під прикриттям керівників правоохоронних органів Дніпропетровщини. Хто ці поплічники колаборанта, які нині працюють у Дніпропетровській обласній прокуратурі та місцевій поліції, читайте у публікації «Агротрейдер Кисіль та зернова програма Путіна».

Це розслідування журналістів має стати сигналом для українських правоохоронців та суддів – вони мають винести справедливий вирок колаборанту, який допомагає рашистам проливати кров українських військових та цивільних.