22:09 / 21.07.2022 Происшествия

Втрати у рашистів поки що некритичні

Втрати росіян у війній проти України значні, але мобілізаційний ресурс окупантів великий.

Як повідомив на брифінгу представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький, звісно проблеми у ворожій арсії вже є.

"Проблеми комплектування батальйонно-тактичних груп, дефіцитних спеціальностей – механіки, водії, навідники гармат – які потребують певної підготовки, а не просто призвати", – заявив він.

Крім того, в росіян уже не вистачає в пунктах постійної дислокації особового складу, який би сформував повну БТГ чи батальйон. Їх уже формують змішано, з різних військчастин.

З травня також Росія почала активно використовувати приховану мобілізацію. Створений два роки тому так званий бойовий армійський резерв Росії (БАРС) комплектує зараз в основному стрілецькі батальйони. Ми вже маємо полонених здвіти – росіян після підписання контракту від двох місяців і більше зразу відправляли на фронт, навіть без медкомісій.

Другий підхід до мобілізації – так звані патріотичні батальйони за національою ознакою. Москва розпорядилась створити їх в усіх федеральних утвореннях. У Костромі є такий батальйон "Вятка". Кожна федеральна одиниця має сформувати такий батальйон чисельність в 500-600 осіб, яких згодом кинуть у війну.

Також використовують добровольців і найманців, зокрема іноземців із Сирії.

"Поки що відкритої мобілізації російського населення немає. Вона може бути оголошена, якщо буде оголошена війна. Це значить визнати поразку, невиконання планів", – повідомив Скібіцький.

Підготувала: Ніна Петрович