18:58 / 29.06.2022 Происшествия

Скандальний "Моня" Майман вивозив в "Л/ДНР" гроші, які вкрав сепаратист Володимир Продивус

Скандальний Михайло Майман на прізвисько «Моня», якого нещодавна затримала СБУ, завів бізнес-партнерство з проросійським ексголовою Федерації боксу України Володимиром Продивусом та допомагає йому виводити з країни російські гроші. Про це повідомляє From.ua.

Нагадаємо, на початку червня ЗМІ повідомили про звільнення Продивуса з посади президента ФБУ, яку він обіймав з 2008 року. Сам Продивус з початку повномасштабного вторгнення переховується в Іспанії. «Він замислився над подальшим життям і бажано заможним — почав потроху виводити кошти з країни. Походження грошей сумнівне: окрім привласнених членських і спонсорських внесків, серед них є й капітал з РФ. Тут Продивусу і знадобився побитий життям Майман він же Моня, який через відчай вже береться за будь-яку роботу», — пише видання.

За їхніми даними, Моня мав переправити гроші в Росію через бойовиків «Л/ДНР», з якими має контакт ще з часів своєї служби в зоні АТО. Однак Маймана затримали співробітники СБУ у справі про незаконну торгівлю зброєю.

Згодом він назвав своє затримання «викраденням». За його версією, замовив його голова Чечні Рамзан Кадиров через образливі відео в соціальній мережі TikTok. « Потім розповів, що його хотіли вбити, змушували копати яму, але, на щастя, пес Алтай врятував його з полону. У Маймана було би більше шансів знайти когось, хто повірив би у цю нісенітницю, якби не його репутація. Крім того, правоохоронці підтвердили: викрадення Моні — його хворобливі фантазії», — йдеться в матеріалі.

Продивус відкрито симпатизує ворогу. Він називає російське вторгнення «братоубийственной войной, которая погубит не только наши отношения, но и страны». Він також товаришує з президентом Міжнародної асоціації боксу (IBA) росіянином Умаром Кремльовим, який підтримує окупацію Криму та брав участь у шабаші путінських байкерів «Ночные волки».

До 2014 року Майман займався ресторанним бізнесом. З початком війни пішов на фронт, де опинився в одному добробаті з Кивою. Моня був його заступником і не поділив із шефом потоки кешу від контрабанди товарів і наркотрафіку з так званих «Л/ДНР». У цивільному житті в Києві конфлікт між ними продовжився. В січні 2021 року Майман і Кива навіть побилися у столичному ресторані Mocco. Ще одна сутичка сталася у фешенебельному готелі Туреччини в липні того ж року.