06:32 / 26.06.2022 Происшествия

Чоловіка не засудили за домашнє насильство, бо він ображав дружину за межами їх дому

Суд звільнив від відповідальності тракториста, який матюкав дружину та погрожував їй фізичною розправою, оскільки він це робив на території ліцею, а отже насильство не домашнє.

Як передає Галка, про це йдеться в постанові Івано-Франківського міського суду від 31 травня 2022 р.

З поліцейського протоколу про адміністративне правопорушення, яке розглядала суддя, вбачалося, що тракторист 25.05.2022 року близько 12 год. 00 хв. “вчинив насильство психологічного характеру відносно своєї дружини по місцю її роботи, а саме: ображав нецензурною лексикою та погрожував фізичною розправою, чим вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст.173-2 КУпАП”.

В судовому засіданні тракторист свою вину не визнав та пояснив, що протягом останнього часу у них із дружиною виникають конфлікти через що разом не проживають. 

“Під час розгляду справи не встановлено, що чоловік вчиняв по відношенню до потерпілої дії, які б вказували на вчинення ним домашнього насильства, в результаті чого потерпіла почувала б себе емоційно невпевненою, заляканою та нездатною захистити себе. Крім цього, подія відбувалась на території ліцею №1, де працює жінка, а не по місцю її проживання”. 

З огляду на цю важливу обставину суддя звільнила тракториста від адміністративної відповідальності.

Як повідомляла “Галка” 20 червня 2022 р. Верховна Рада підтримала ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами, більш відомої як Стамбульська конвенція.