17:14 / 29.05.2022 Происшествия

Українські військові ліквідували співробітника міноборони росії

Фото: t.me/epoddubny

Українські військові ліквідували співробітника прес-служби Міноборони рф полковника Володимира Іванова. Він був вбитий ще 25 березня. Про це повідомляє "Медіазона".

За інформацією видання, першим про його загибель повідомив російський пропагандист ВГТРК Євген Піддубний, який вийшов на акцію "Безсмертний полк" 9 травня з портретом Іванова.

При цьому "Медіазона" підтвердила смерть полковника за допомогою реєстру спадкових справ, додатків Getcontact та витоків з російських баз даних.

Так, згідно з реєстром спадкових справ, 41-річний Володимир Іванов загинув 25 березня, але його смерть офіційно підтвердили через п'ять днів, 30 березня.

Нотаріус, який оформляв спадкову справу, вказав адресу проживання загиблого - Москва, вул. Знам'янка, 19. Це головна будівля Міністерства оборони, вона ж - військова частина 66524.

Разом з тим, міністерство оборони росії публічно не підтверджувало загибель працівника прес-служби.

ЗМІ також зазначає, що про Іванова раніше писав "Миротворець".

російський військовий злочинець. Пропагандист. Співучасник інформаційно-пропагандистських компаній та маніпуляцій мо рф з виправдання російської агресії проти України, масових убивств мирних жителів Сирії. Співробітник Департаменту інформації та масових комунікацій Міноборони росії. Безпосередньо причетний до ведення мо рф інформаційної війни проти України.

У виданні також звертають увагу, що за даними програми Getcontact, телефон полковника у записниках користувачів був записаний як "Володимир прес-служба Міноборони"

А відповідно до російських баз даних, Володимир Іванов народився в Ростові-на-Дону і до переведення до Москви служив у штабі Південного Військового округу.

Підготував: Сергій Дага