14:12 / 27.05.2022 Происшествия

Окупанти перекидають військову техніку із Криму у Запорізьку область

Фото: БМ-21 "Град" /з відкритих джерел

Окупанти перекидають особовий склад та військову техніку, зокрема РСЗВ "Град", із Криму до Запорізької області. Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації, інформують Podrobnosti. 

З Кримського півострова росія перекидає свої сили - не лише сухопутні війська, а й повітряний та морський компоненти. Також відомо, що у бік Мелітополя з Криму проїхала колона військової техніки - близько двох десятків тентованих вантажівок та стільки ж установок залпового вогню "Град".

Крім того, угруповання противника на території області додатково посилено сформованим танковим батальйоном на танках Т-62.

Наголошується, що російські військові зводять третю лінію оборони та перекидають підкріплення на південь України, щоб закріпитися та утримати свої позиції у регіоні.

Інженерні підрозділи окупантів замінували узбережжя Каховського водосховища. Це свідчить про те, що росія намагатиметься тримати захоплені території під своїм контролем.

У Бердянську ворог намагається переконати місцевих мешканців перейти на мобільні мережі російських операторів, а у Мелітополі планує роздавати російські паспорти.

Підготував: Сергій Дага