08:11 / 20.05.2022 Происшествия

СБУ затримала брата Олега Царьова за спробу організувати диверсії на Дніпропетровщині

Фото: Олег Царьов

Брата колишнього народного депутата Олега Царьова затримали під час спробі організувати диверсії на Дніпропетровщині. Про це повідомляє СБУ.

За даними спецслужби, цей родич колишнього нардепа-зрадника, ініціатора "новоросії" і поплічника януковича намагався організувати диверсійну діяльність у Дніпропетровській області.

Він був упевнений у швидкій перемозі рф: чекав на окупацію регіону та обіцяну йому посаду голови облдержадміністрації.

Коли прихід росіян провалився, Царьов молодший отримав завдання дестабілізувати ситуацію у регіоні через серію вибухів на об’єктах інфраструктури.

СБУ встановила контроль за ним ще на первинному етапі та запобігла цим планам.

Під час обшуків правоохоронці виявили у спеціально обладнаному схроні зброю та боєприпаси, тротилові шашки, банківські картки та паспорти громадянина рф.

За даними слідства, чоловік мешкав у Дніпрі з часів Революції Гідності, підтримуючи зв’язок з братом, який переховувався в рф.

Наразі йому оголошено про підозру за ст. 113 (диверсія) ККУ. Планується обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

BAGNET нагадує, що Олег Царьов перейшов на бік самопроголошеної "ЛНР" і навіть називав себе спікером парламенту "новоросії". 

4 листопада 2015 року Генпрокуратура України розпочала процедуру заочного засудження Царьова, а 25 березня 2016 року - передала до суду заочний обвинувальний акт. Царьова підозрюють у зазіханні на територіальну цілісність України, йому світить до 12 років в'язниці.

Судячи з фотографій на сторінці Царьова, він із сім'єю осів в окупованому Криму. Як повідомляли ЗМІ, його сім'я отримала від Росії будинок дитячого санаторію "Ай Тодор" - колишній маєток великого князя Михайла Романова.

Підготував: Сергій Дага