07:52 / 28.04.2022 Происшествия

росія планує атакувати Запоріжжя із півдня

Иллюстративное фото из открытых источников

росія може атакувати Запоріжжя із півдня. Такі дані отримала британська розвідка. Українські Збройні сили до такого сценарію готові - і вже укріплюють рубежі.

Що ж до ситуації на околицях - вона залишається складною. Ворог там постійно обстрілює мирних жителів. В багатьох населених пунктах немає світла, води й зв'язку. А в тих, які тимчасово окуповані - росіяни переписують населення і займаються мародерством. Про це повідомили в ефірі всеукраїнського телемарафону.

рашисти обстріляли Гуляйполе. Напередодні один зі снарядів прилетів на дитячий майданчик, також пошкоджено житлові будинки. Внаслідок обстрілу поранення отримали троє людей. Страждають від ворожих прильотів і жителі інших населених пунктів.

Руслан Ткачук, речник Командування Сил оборони на Запорізькому напрямку:

Противник намагається вести активні дії в районі м. Гуляйполе та населених пунктах району для подальшого просування до межі Запорізької та Донецької області. Українські захисники ведуть активну маневрену оборону, в окремих місцях наносять контрудари.

Напередодні ракетних ударів завдали рашисти й по самому Запоріжжю - є загиблий та поранений.

Руслан Ткачук, речник Командування Сил оборони на Запорізькому напрямку:

Дві рашистські крилаті ракети типу "Калібр" завдали пошкоджень та руйнацій інфраструктурним об'єктам одного з підприємств міста, третя ракета розірвалася у повітрі. Дві крилаті ракети, які окупанти запустили вранці по місту, пролетіли на низькій висоті безпосередньо над майданчиком Запорізької АЕС.

Ще одну ворожу ракету наша ППО знищила біля села Спасівка.

Щоб посилити захист Запоріжжя на території області продовжують зводити фортифікаційні споруди.

Підготував: Сергій Дага