20:14 / 29.03.2021 Происшествия

В Киеве начали массово травить собак

У Києві зафіксували новий спалах масового отруєння собак, пише УП

Протягом 28 березня тварин регулярно госпіталізували з отруєнням протитуберкульозним лікарським засобом, розповідають у ветеринарній клініці Zooлюкс.

Саме цей препарат зазвичай використовують догхантери для вбивства своїх жертв. Лікарі зауважують, що до смерті тварини може призвести навіть невелика доза ліків. Тому смертельні випадки отруєння – не рідкість. 

"Ми сьогодні втратили нашого Арчі, його не встигли відкачати у клініці, отрута була надто сильною, навіть миттєва реакція не допомогла", – написала на своїй сторінці в Instagram власниця тварини Ірина Ковальчук.

"Найчастіше до нас привозять собак, які отруїлися щурячою отрутою або ліками від туберкульозу для людини. Це препарати, які найчастіше використовують люди для отрути чужих собак. Їх додають у м'ясо чи просто розсипають по подвір'ях навіть приватних будинків", – розповідає Василь Сергійович, лікар ветеринарної клініки "Рудий кіт".

На жаль, якщо собака ковтнув таку отруту, то просто рвотою і діареєю не обійдеться. Така речовина викликає у собаки напад, як той, що трапляється при епілепсії у людини. 

"Для того, щоби вивести з організму максимальну кількість отруйних речовин, треба насильно влити через рот за допомогою спринцівки сполуку, яка цьому допоможе. Наприклад: 

  • Кухонна сіль – дві чайні ложки на склянку теплої води;
  • Гірчиця – одна столова ложка на склянку теплої води;
  • Перекис водню – змішується з водою в рівних пропорціях. Вливається в рот з розрахунку 1 столова ложка на 3 кг ваги собаки".