20:05 / 23.06.2020 Происшествия

Вибух у столичній багатоповерхівці: по стінах сусіднього будинку пішли тріщини

У столичному будинку, який знаходиться по сусідству з постраждалою від вибуху багатоповерхівкою на вул. Соломії Крушельницької в Києві, мешканці помітили тріщини на стінах.

Раніше їх не було, написала в Facebook мешканка будинку на вул. Григоренка, 41 Тетяна Кудрявченко.

"На перший погляд збитки невеликі - вибиті стекла, рами, у декого в квартирах незначні обвали. Але, на другому і на третьому (моєму) поверсі виявлені тріщини в стінах. Вище я особисто не піднімалася поки. Раніше тріщин не було", - написала Кудрявченко.

За її словами, також повело шахту ліфта, їздити на ньому стало небезпечно, але мешканці поки що не отримали ніяких документів від експертів про стан будинку. Сьогодні також виявили, що підвал, в якому знаходиться доступ до всіх комунікацій і газу в будинку, був відкритий. Його нібито не закрили після перевірки.

Мешканці ткажуть, що київська влада, не надавши результатів експертизи, вже дозволила повертатися у свої квартири. Написали заяву до КМДА з вимогою повного обстеження будинку і надання результатів експертизи.

"Я проживаю в будинку на проспекті П. Григоренка 41. Це будинок, по сусідству з яким стався вибух. Вибух був дуже сильний. В цей час я перебував з дитиною вдома і знаю, що кажу. Будинок трясло, у сусідів повилітали шибки, кажуть, в під'їзді з'явилися тріщини, позлітала плитка, ліфт не працює. Є підозри на те, що можуть бути проблеми з шахтою ліфта. З будинку на Крушельницької, 1/5 завалилася стіна на 7-й поверх нашого будинку. Але в будинок дозволили заселятися. Не надавши жодних документів про те, що була проведена експертна оцінка стану будівлі", - пише у Facebook інший мешканець Андрій Максимов.