13:43 / 21.09.2019 Наука и техника

Виявивлено останки найдавнішого предка людини прямоходячої (ФОТО)

Знайдені останки показали, що рудапітек не тільки був родичем сучасних африканських мавп і людей, а й пересувався на двох ногах.

Виявилося, що більшу частину життя рудапітеки проводили на двох ногах.

Професор антропології Університету Торонто Девід Бігун поруч зі старим шахтарським містечком у Центральній Європі виявив останки рудапітека – мавпи, яка жила на Землі десять мільйонів років тому. Виявляється, велику частину життя ці тварини проводили на двох ногах.

Як пише naked-science.ru, вчений знайшов відсутню частину рудапітека – таз. Раніше антропологи знайшли його кінцівки, щелепи та зуби. Ці останки показали, що мавпа була родичем сучасних африканських мавп і людей. Проте досі вважалося, що цей вид пересувався переважно на чотирьох ногах, як велика частина мавп, передає unian.ua.

Але відкриття тазу та аналіз його форми показав, що насправді рудапітеки були пристосовані до прямоходіння.

Сьогодні дослідники виявили не всі частини тіла тварини. Щоб відтворити його вигляд, довелося використовувати складні алгоритми комп'ютерного моделювання та порівняння із будовою скелета сучасних тварин.

Рудапітек вважається найдавнішою твариною, схожою на людину. Але вчені досі знаходять нові види австралопітеків – можливих прямих предків людей, які жили набагато пізніше. Одним з них став Australopithecus deyiremeda, який жив в Ефіопії 3-3,5 мільйона років тому. Його виявили тільки у 2015 році.