22:14 / 27.03.2019 Наука и техника

Huawei P30 Pro став кращим камерофоном по версії DxOMark

Практично ніхто не сумнівався в тому, що Huawei P30 Pro буде в змозі очолити рейтинг DxOMark. І дійсно, французька компанія віддала новинці перше місце – P30 Pro на три бали перевищив результат попереднього лідера Huawei Mate 20 Pro. Правда, без нюансів не обійшлося, повідомляє itechua.com.

Huawei P30 Pro отримав 119 балів за фотозйомку і 97 балів за відеоможливості, загальний результат склав 112 балів. Фахівці DxOMark високо оцінили оптичний зум і ефекти боке, також апарат порадував хорошою деталізацією як при зумуванні, так і при зйомці в умовах слабкого освітлення, швидким і точним автофокусом. У числі недоліків при зйомці фото – артефакти і обмежений динамічний діапазон.

А ось зі зйомкою відео Huawei P30 Pro справляється гірше, ніж з фото: за інтегральним балом за відео він поступився і попереднику P20 Pro, і Xiaomi Mi 9, який коштує в два рази дешевше. Експертам сподобалася робота системи стабілізації, а також невисокий рівень шуму в умовах яскравого світла і правильний баланс білого, а не сподобалось те, що в умовах слабкого освітлення на відео з’являється багато шумів, експозиція і баланс білого нестабільні, є проблеми з різкістю.

В цілому ж фахівцям DxOMark основна камера Huawei P30 Pro сподобалася, навіть незважаючи на те, що є області, де можна було б додати.

Що стосується фронтальної камери смартфона, то вона «заробила» 89 балів – менше, ніж у Samsung Galaxy S10+ (96 балів) і Galaxy Note9 (92 бали), але більше, ніж у Xiaomi Mi Mix 3 (84 бали) і Apple iPhone XS Max (82 бали).

ТЭГИ: