17:35 / 14.09.2020 Наука и техника

Міністр відреагував на інформацію про обхід соцмережею "ВКонтакте" блокування провайдерами в Україні

За словами міністра, проблема проникнення дезінформації, яка йде із "ВКонтакте" чи російських телеканалів, дійсно вагома.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр сказав на прес-конференції з нагоди 100 днів на посаді.

"Проблема проникнення дезінформації, яка йде із "ВКонтакте" чи російських телеканалів, дійсно вагома. Ми кілька разів зустрічалися в РНБО з цього приводу, є план заходів. Сподіваюся, що цей план буде все ж таки реалізований. Стосовно "ВКонтакте" я попросив сьогодні, як тільки ми дізналися про цю інформацію, перевірити, чи насправді це реалістично, і що можна зробити, які рішення прийняти, щоб протидіяти цій історії", - повідомив Ткаченко.

Заборона "Вконтакте" в Україні

- Навесні 2017 року тодішній президент Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО про блокування в Україні доступу до російських соцмереж "ВКонтакте", "Одноклассники", ресурсів Yandex, Mail.ru, а також про заборону використання бухгалтерського програмного продукту 1С.

- 15 травня 2020 року президент Володимир Зеленський увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2020 року "Про застосування, скасування і внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", яким продовжується дія заборони російських соцмереж.

- На днях адміністрація "Вконтакте" повідомила, що змогла обійти обмеження, і відтепер соцмережею можна користуватися в Україні з мобільних додатків без використання VPN.