18:18 / 30.06.2020 Наука и техника

Apple визначила кращі iOS-додатки та ігри (ВІДЕО)

Переможців щорічної премії Design Awards вибрали за видатний дизайн, інновації, винахідливість та технічні досягнення.

Apple оголосила імена лауреатів традиційної щорічної премії Design Awards, що присуджується купертиновським гігантом розробників iOS-додатків та ігор за видатний дизайн, інновації, винахідливість й технічні досягнення, передає unian.ua.

"Цього року переможців вісім - по чотири в кожній з категорій (ігри та програми)", - йдеться в повідомленні.

Переможці, окрім визнання, отримали від Apple алюмінієвий куб з фірмовим гравіюванням Apple і техніку компанії.

Darkroom від Bergen Co. - безкоштовний фото- і відеоредактор для iPhone та iPad з інтуїтивно зрозумілим керуванням". Додаток використовує технології Apple, серед них API-інтерфейси для фото і камери, швидкі дії на головному екрані, контекстні меню і тактильний відгук. Це яскравий приклад мобільного медіаредактора з широкими можливостями, який оцінять як звичайні користувачі, так і професійні фотографи, стверджують в Apple.

Looom від iorama.studio - додаток для малювання анімації на iPad для любителів і професіоналів. Воно максимально використовує технології Apple, серед них Apple Pencil і темний режим.

Shapr3D від Shapr3D Zartkoruen Mukodo Reszvenytarsasag - безкоштовний CAD-додаток для iPad, яке підійде для створення складних 3D-моделей. Додаток використовує можливості фірмової платформи доповненої реальності ARKit і функції перетягування, а пізніше цього року навчиться використовувати сканер LiDAR для автоматичного створення точного 2D плану поверху і 3D моделі приміщення як основу для проектування. Дизайн можна переглядати в реальному масштабі за допомогою технологій доповненої реальності безпосередньо у відсканованому приміщенні.

StaffPad від StaffPad Ltd - музична програма для перетворення рукописних нот на цифровий формат на iPad. Додаток підтримує роботу Apple Pencil, перетягування та Core ML, дозволяючи сканувати кожен такт й зберігати його у вигляді нот, які можна редагувати за допомогою інтуїтивно зрозумілих сенсорних інструментів або того ж Apple Pencil.

Кращі ігри:

Sayonara Wild Hearts від розробника Simogo і видавця Annapurna Interactive - безкоштовна музична аркада для iPhone, iPad та Apple TV. В ній активно застосовуються технології Apple, включаючи API Metal і Game Center, просторове аудіо та ігрові контролери. В описі проекту виділяють винятковий сюрреалістичні пейзажі, чарівні візуальні ефекти та захопливий динамічний ігровий процес.

Sky: Children of the Light - умовно-безкоштовний "соціальний квест-проект" від thatgamecompany для iPhone та iPad з багатокористувацьким режимом й видовищним відеорядом. Гравці вирушають в політ мальовничими просторами чарівного королівства, щоб повернути зірки, що впали, назад на небо.

Song of Bloom - головоломка від інді-розробника Філіпа Столленмайєра для iPhone та iPad. Гравці стежать за оповіданням, яке динамічно викладається у вигляді візуальних образів у різних стилях.

Where Cards Fall - безкоштовна пригодницька гра на графічному 3D API Metal від розробника The Game Band й видавця Snowman. Доступна для iPhone та iPad.

  фото Apple