20:35 / 06.12.2018 Спорт

У швейцарському виданні L'illustré опубліковані документи про відсутність кримінальних справ щодо Павелка

Швейцарський журналіст Арно Беда заявив про кримінальну справу проти президента Федерації футболу України Андрія Павелка в Німеччині, але опублікував документи, які цей факт не підтверджують. Про це сказано в статті швейцарського видання "L'illustré" від 5 грудня 2018 року під назвою "Нові одкровення у справі Андрія Павелка".

У цьому матеріалі Арно Беда розповідає про те, як президент Федерації футболу Києва Ігор Кочетов звернувся в прокуратуру міста Інгольштадт Баварії (земля на півдні і південному сході Німеччини) з заявою про необхідність розслідування того, як ФФУ витратила 4 млн. євро, отримані від УЄФА (мова про фінансування, витрачене на будівництво заводу з виробництва штучного футбольного покриття "ФФУ Продакшн", - ред.)

Беда наводить повний текст звернення і додає, що його автор (Кочетов, - ред.) тепер нібито побоюється переслідувань з боку ФФУ.

 

"Я повинен бути тепер обережним, і я не можу покладатися на захист з боку поліції, тому що вона "прогнила", - наводить цитату Кочетова Арно Беда.

Далі, швейцарський журналіст стверджує, що на підставі заяви Кочетова, проти Павелка прокурор Інгольштадта нібито відкрив кримінальну справу, і публікує ще один документ на підтвердження сказаного.

Однак, в самому відповіді прокуратури Інгольштадта Баварії немає жодного слова про кримінальне переслідування Павелка. Заявника (Кочетова, - ред.) всього лише повідомили про те, що його звернення отримано, і воно зареєстроване як "вхідна пошта". У листі немає ніяких уточнень про подальшу долю звернення. Також немає інформації про те, чи входить взагалі його розгляд до компетенції правоохоронців Інгольштадта.

У другій частині статті, всупереч своїм початковим тезам, Арно Беда стверджує, що УЄФА не має жодних питань до ФФУ щодо використання 4 млн. євро.

"Сьогодні в документах ми з'ясували, що завдяки консультаціям з українською юридичною фірмою "Моріс груп" питання щодо перерахування ФФУ коштів в розмірі 4 млн. євро від УЄФА законно закрите", - сказано в публікації.

Нагадаємо, раніше президент ФФУ Андрій Павелко пояснив, що ФФУ не використовувала для будівництва заводу "ФФУ Продакшн" цільових коштів УЄФА.

Сума в розмірі 4 млн. євро, отримана Федерацією від Європейської футбольної організації, - це плата за продаж телеправ, якими ФФУ мало право розпорядиться на власний розсуд і без будь-яких зобов'язань перед УЄФА.

Цю інформацію офіційно підтвердили і в самій УЄФА, уточнивши, що за цільовими програмами не дали на будівництво "ФФУ Продакшн" жодної копійки.

Нагадаємо також, що в попередньому своєму розслідуванні Арно Беда стверджував, що ФФУ та Павелко витратили на "трав'яний завод" в Києві саме цільові гроші УЄФА. Тепер же, журналіст визнав свою неправоту.

Уточнимо, що Арно Беда кілька місяців тому заявив про наявність кримінальної справи проти Павелка в прокуратурі Швейцарії. Однак, в самій Генеральній прокуратурі Швейцарії незабаром цю інформацію спростовували.