16:27 / 04.04.2018 Общество

Віджим по Українськи

«Кому війна, а кому мати рідна» ... Ця відома приказка, на жаль, дуже актуальна в нинішніх українських реаліях. Анексія Криму та окупація частини Донецької і Луганської сприяла розвитку Збройних сил України. Українські солдати одягли нове спорядження та обладнання, а військкомати отримали більше повноважень. Але не всі використовують це за призначенням.

У серпні 2015 року військовим комісаром Херсонського об’єднаного міського комісаріату полковником Зінковським Олександром Миколайовичем, нібито для задоволення потреб військових формувань в ході мобілізації, у державного підприємства «Херсонстандартметрологія» було вилучено автомобіль DAEWOO Lanos д/н ВТ6815АК, що оформлено відповідними нарядами, наказами, актами приймання-передачі та довідками.

У зв’язку із браком автомобільної техніки у ДП «Херсонстандартметрологія», керівництво підприємства неодноразово зверталося до посадових осіб комісаріату з клопотанням щодо повернення автотранспорту, з цим же питанням звертався і заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України. Але щоразу Зіньковським надавались відмови.

В той же час, у січні Херсонським об’єднаним міським військовим комісаріатом, буз повідомлення про оголошення демобілізації, повернуто автомобіль. При цьому представниками державного підприємства виявлено, що вказаний автотранспорт до військових формувань з часу вилучення переданий не був, натомість протягом 2 років і 5 місяців незаконно, без відповідної постанови на облік, використовувався військовим комісаром.

Таким чином, Зіньковський підміняючи поняття та вимоги законодавства України, умисно ввівши в оману керівництво «Херсонстандартметрологія» та Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, більше 2-х років використовував автомобіль не за призначенням, у власних цілях та на свій розсуд, чим наніс істотну шкоду економіці України.

На підставі цього, Генеральним штабом ЗС України та Головною військовою прокуратурою України розпочато перевірку, по факту можливого вчинення Зіньковським кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 КК України.