19:51 / 06.07.2015 Общество

Статті про Крим можна подати на конкурс до Вікіпедії

В україномовній Вікіпедії розпочався конкурс "Пам’ятки України: Крим", присвячений культурно-історичній спадщині Криму.

"У розділі Вікіпедії українською мовою про Крим, його культурну спадщину, написано надзвичайно мало. Тоді як у російській Вікіпедії про Крим є понад 8 тисяч статей, в українській – менш як 4 тисячі", - зазначається у блозі громадської організації Вікімедіа Україна.

Щоб збільшити кількість матеріалів про півострів, Міністерство культури України та ГО "Вікімедіа Україна" вирішили організувати конкурс статей та фотографій, метою якого є наповнення Вікіпедії статтями про пам’ятки культурної спадщини Криму. Всього обліковується понад 9 тисяч пам'яток у Криму та понад 2 тисячі пам'яток у Севастополі. Також у рамках конкурсу можна створювати статті про культурні установи, видатних пам’яткознавців, пам’яткоохоронців, музейників тощо.

"Чи вдалий час, щоб писати про пам’ятки? Чи зараз варто писати про Крим? Як в одній пісні співається -"Коли, як не зараз? І хто, як не ми?". Час на таке повинен бути завжди вдалим. Потрібно писати й розказувати про те все, що у нас є. Або було. Не тільки для світу, а навіть самим собі, щоб усвідомлювати, що Україна – це не тільки проблеми та негаразди. І до цієї справи – до написання статей у Вікіпедію – може долучитися кожен", - зазначає виконавчий директор громадської організації "Вікімедіа Україна" Наталія Тимків.

Задля зручності представники громадської організації "Вікімедіа Україна" підготували інструкцію у вигляді інфографіки про те, як створити статтю про Крим у Вікіпедії.