18:22 / 04.07.2015 Общество

День звільнення Слов'янська від російсько-терористичних військ назавжди увійде в історію

Ці перемоги повернули віру українців у своїх захисників, у силу і міць української армії.

Президент України Петро Порошенко сьогодні зустрівся із силовиками, які брали участь у визволенні Слов'янська та Краматорська на Донеччині та нагородив їх. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Порошенко, день звільнення Слов'янська від російсько-терористичних військ назавжди увійде в історію.

"Цей день, 4 липня, назавжди увійшов у новітню історію України. Рік тому відбулася подія, яка на весь світ засвідчила, що Збройні Сили України здатні не лише захищати і обороняти, але робити блискучі наступальні операції. Символом цієї міці стала праця наших Збройних Сил по звільненню Слов'янська", – сказав президент військовим.

Порошенко наголосив, що бійці АТО позбавили РФ ілюзій щодо захоплення України та додав, що рік тому був похований проект "Новоросія".

"Ці перемоги повернули віру українців у своїх захисників, у силу і міць української армії. І, водночас, позбавили російського агресора ілюзій стосовно "парадного маршу" по нашій українській землі… Безумовно, ми – за мир. Але – не за мир будь-якою ціною. Ми не здамо жодного клаптику української землі", – додав український лідер.

Також глава держави вручив державні нагороди військовослужбовцям за мужність та героїзм, виявлені під час звільнення міст Слов'янськ та Краматорськ.

Як повідомлялося раніше, Порошенко наполягає на нових санкціях проти РФ, якщо перемир'я на Донбасі буде зірвано.