12:34 / 30.09.2020 Общество

Богдан Чорній розповів, як у Києві реалізуються інвестпроєкти

Кандидат до Київради від команди УДАР Богдан Чорній вважає значними досягнення КП «Київське інвестиційне агентство» залучення інвестицій у столицю. Про це представник команди Віталія Кличка розповів у своєму інтерв’ю Lenta.UA.

Як повідомив Богдан Чорній, КП «Київське інвестиційне агентство» є комунікатором між містом і бізнесом. «Наше завдання – залучати приватні кошти для реалізації міських проектів у різних сферах: транспорт, екологія, соціальна сфера, ЖКХ, рекреація, спорт тощо. Ми отримуємо для бізнесменів-інвесторів дозвільні документи, заощаджуючи їхній час, створюємо сприятливі та прозорі умови для інвестування. А вони вкладають кошти в економіку міста, поповнюючи при цьому міський бюджет, створюючи робочі місця та підвищуючи добробут населення», – зазначив Богдан Чорній.

Так, наприклад, завдяки реалізації інвестиційних проектів було збудовано сучасну медичну клініку «Оберіг» на 600 робочих місць і 240 ліжко-місць на вулиці Зоологічній; запущено мережу велопрокату «Байкnow»; побудовано новий сучасний стадіон для Голосіївського ліцею №241; створено футбольні поля «Місто спорту» та баскетбольні майданчики у Гідропарку; для любителів активного відпочинку в парку «Муромець» відкрито вейк-парк «Х-парк» та мережу мотузкових парків на території парків «Партизанська слава» в Дарницькому районі, «Наталка» на Оболоні, Голосіївському парку імені Максима Рильського, Сирецькому парку;  облаштовано мережу прокату каяків та каное по всьому місту.

Для довідки: Богдан Чорній, 31 рік, корінний киянин, кандидат економічних наук. Закінчив Київський політехнічний інститут за спеціальністю «Економіка підприємства». Працював у Департаменті економіки та інвестицій КМДА. З лютого 2012 року призначений на посаду заступника генерального директора КП «Київське інвестиційне агентство». Одружений. Виховує сина та дочку.