23:12 / 28.09.2020 Общество

"Пані мер" виписала собі матеріальну допомогу як три зарплати Зеленського

Очільниця міста «допомогла» собі на 80 000 гривень

Мер міста Красилів (Хмельницька область) виписала собі матеріальну допомогу на суму, яка у майже утричі перевищує оклад Президента України. Розрахунково-платіжну відомість Красилівської міськради з цими даними оприлюднив місцевий активіст Володимир Тіхонов.

Згідно з документом, у липні 2019 року голова Красилівської міськради Ніла Островська отримала від міськради матеріальну допомогу на суму 79 913,20 гривень. Цільове призначення цієї допомоги залишилося невідомим.

Водночас, як свідчить декларація (https://declarations.com.ua/declaration/nacp_103f274e-8be0-44d1-a8d9-52f95c947efc) Ніли Островської, мер Красилова не є нужденною людиною: у 2018 році Островська отримала за місцем основної роботи 310 977 гривень. Її чоловік Микола Островський, власник ТОВ «Будсервіс-Плюс», у тому ж році отримав 908 846 гривень доходу від підприємницької діяльності та 84 781 гривень зарплати за місцем основної роботи.

Ніла Островська стала першим заступником голови Красилівської міськради у 2006 році, у 2010 році перемогла на виборах міського голови від партії «Батьківщина». Напередодні виборів 2014 року залишила лави «Батьківщини», у наступному році стала головою фракції «Солідарності» у Хмельницькій облраді та була призначена головою Красилівської РДА. 2017 року Островська стала міським головою Красилова.

Як зазначають красилівські активісти, основними проблемами міста під керуванням Островської залишається поганий стан інфраструктури, зокрема, неналежний ремонт доріг, проблеми з постачанням питної води та аварійний стан очисних споруджень, реконструкцією яких займається міська влада. Як повідомила депутат міськради Людмила Стадник, незважаючи на значний бюджет Красилівської міськради (300 мільйонів гривень), наприкінці вересня цього року внаслідок чергової аварії на так і не реконструйованих спорудженнях річка Случ виявилася знов заповнена фекаліями та іншими відходами. «Пробути при владі стільки років, і зараз, на даний момент, мати отаке ось – це жах», - прокоментувала Стадник оприлюднене у соцмережах відео забрудненої річки.