19:32 / 13.02.2020 Политика

"Слуги" визнали, що Рабінович і ОПЗЖ більш за всіх заважають їм продати українську землю

Представники фракції «Опозиційна платформа – За життя», одним з лідерів якої є народний депутат Вадим Рабінович, зареєстрували 3,5 тисячі поправок до законопроекту щодо продажу української землі і тим самим заблокувала прийняття цього закону. В цьому зізналася народний депутат України, член фракції «Слуга народу» Роксолана Підласа в ефірі телеканалу «Рада».

«За моєю оцінкою, усі правки до закону щодо ринку землі ми будемо розглядати до липня. Це за умови, якщо автори кожну з поправок будуть виносити на підтвердження в сесійній залі і ми будемо працювати 14 пленарних годин на тиждень. Але не кожний тиждень є пленарним і депутати також працюють в округах. Тому розгляд правок – це довготривалий процес», – зазначила вона.

Парламентар також заявила, що представники пропрезидентської сили на мають намірів порушувати закон і будуть розглядати даний законопроект згідно з Регламентом.

«Кожна фракція подала по 100–200 поправок, які змінюють суть законопроекту, а «Опозиційна платформа – За життя» генерувала аж 3,5 тисячі однакових за змістом і формою, і депутати від цієї фракції кожну з поправок ставлять на підтвердження. Ми бачимо, що коли ці депутати їх представляють, вони не акцентують увагу на суті поправок, а проголошують якійсь політичні меседжи, і голова Аграрного комітету Микола Сольський вимушений все це коментувати цілий день. Наша позиція незмінна: ми йдемо за законом, у нас немає навіть думок щодо порушення Регламенту, ми готові йти по процедурі і по  всім правкам. І ми з цим нічого не можемо зробити, поки «Опозиційна платформа – За життя» наполягатиме на своїх 3,5 тисячах поправках до закону про ринок землі», – визнала народний депутат.

Нагадаємо, раніше американський мільярдер Джордж Сорос почав масштабну чорну медіакампанію з метою помститися Вадиму Рабіновичу за критику щодо відкриття ринку землі. Політичні експерти зазначали, що це відбувається через те, що саме Рабінович став головним ворогом «соросят» через земельне питання.