05:19 / 08.02.2020 Политика

МЗС не може пояснити мету візиту Зеленського до Оману

Володимир Зеленський та його Офіс вже 2-й місяць приховують справжню мету і джерела фінансування поїздки президента до Оману на початку січня. А відповіді на запити, підготовлені народними депутатами з фракції "Євроейська Солідарність" – це або порожні відписки, або бюрократичні "простирадла", які не містять жодної конкретики.

Так прокоментувала відповідь МЗС на один із запитів народний депутат з фракції "Європейська Солідарність", голова комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона опублікувала у Facebook відповідь МЗС.

"Як і обіцяли, ми з колегами з "Європейської Солідарності" надіслали депутатські запити на ім`я очільників Офісу Президента та МЗС щодо деталей "візиту" Володимира Зеленського до Оману. Від ОПУ відповіді так і не дочекалися, терміни відповіді сплили. Там "нічєво нікаму нє далжни", – іронізує Климпуш-Цинцадзе.

"Віддуватися, видно, доручили МЗС. Звідти надіслали кілька сторінок виправдань, прочитавши які, складається враження, що ми інтегруємось не в ЄС і НАТО, а в Оман. Взаємини з цією державою – чи не №1 системний зовнішньополітичний пріоритет для України", – зазначила депутат.

У документі немає жодного слова про статус і цілі цього візиту, склад делегації, строки відрядження, чи витрачені гроші платників податків на цей візит тисячоліття.

"Раптом хтось не розуміє – це відкритість і народовладдя. Не плутати з режимом Порошенка", - додала депутат.