17:15 / 06.02.2020 Политика

Президент презентував мобільний додаток

Президент Володимир Зеленсьский у четвер презентував державний мобільний додаток "Дія".

"Під час президентської кампанії я говорив, що мрію про державу у смартфоні, кардинально змінити формат відносин між державою та громадянином. Держава має бути для людини сервісом.

Сьогодні робимо перший крок на шляху до цієї мети. Презентуємо мобільний додаток "Дія". Відтепер він доступний у Apple Store та Google Play.

Відтепер 9 мільйонів українців можуть користуватися посвідченням водія та свідоцтвом про реєстрацію транспортного засобу у своєму смартфоні. У вас таке є? У мене теж є. Інші країни йдуть до цього роками. Ми змогли за пів року, і це велике досягнення", - сказав глава держави.

Зеленський заявив, що Україна стала третьою країною Європи, яка має подібну технологію.

"Вітаю нашу країну", - сказав він і додав, що на створення додатку "не було витрачено жодної гривні державного бюджету".

До кінця зими українці мають отримати доступ до цифрових паспортів, також заявив Зеленський.

"За допомогою смартфона громадяни зможуть посвідчувати особу, подорожуючи залізницею, під час медичного обслуговування, банківських операцій та інше", - сказав глава держави.

"Наша мета — зробити так, щоб усі відносини з державою людина могла здійснювати за допомогою звичайного смартфона та інтернету. У тому числі голосувати, і це наша мрія, і ми це зробимо на президентських, парламентських чи місцевих виборах. Це виклик амбітний, але досяжний", - заявив Зеленський.