10:43 / 11.11.2019 Политика

Члени ЦВК взяли участь у Програмі зі спостереження за виборами Президента Румунії

Члени Центральної виборчої комісії Сергій Постівий та Юрій Фрицький взяли участь у міжнародній програмі зі спостереження за черговими виборами Президента Румунії, які відбулися 10 листопада.

Під час перебування в цій країні члени Комісії здійснили навчальний візит до штаб-квартири Постійного виборчого органу Румунії, який очолює Константин-Флорін Мітулецу-Буйка. Там вони мали можливість ознайомитися з презентацією виборчого законодавства Румунії в контексті президентських виборів. Окрім того, учасникам програми зі спостереження розповіли про ІТ-систему моніторингу явки виборців та запобігання незаконному голосуванню.

Також відповідні фахівці Постійного виборчого органу Румунії поінформували іноземних колег щодо реєстрації виборців, їх обізнаності стосовно виборчих процесів, громадянської просвіти тощо.

В сам день виборів Сергій Постівий та Юрій Фрицький у складі учасників зазначеної програми спостерігали за відкриттям та закриттям виборчих дільниць, відвідали дільниці в містах Бухаресті й Отопені. Також здійснили візит до Центрального виборчого бюро з виборів Президента Румунії 2019 року, де ознайомилися з основними напрямами його діяльності.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.