15:30 / 15.10.2014 Политика

Ляшко знімає своїх кандидатів з виборів на користь людини Януковича-Льовочкіна

У Верховну Раду ще поки діючого скликання, «демократичний» кандидат зайшов від партії «Батьківщина» при безпосередній підтримці Партії Регіонів.

Лідер Радикальної партії України Олег Ляшко, який позиціонує себе як борець за «свободу» і «демократію», почав знімати своїх кандидатів на користь інших, так званих, демократичних кандидатів.

Всю свою політичну кар’єру Олег Ляшко намагався довести, що він не  політичний проект, а людина з народу, яка без грошей прийшла у «велику» політику. Проте, цей міф миттю розвіявся, коли сам Олег Ляшко перестав приховувати, що його політичним спонсором є  Сергій Льовочкін, екс-голова Адміністрації Януковича.

Олег Ляшко був завжди «кишеньковим» і підконтрольним політиком-шоуменом. А сьогоднішня передвиборна кампанія тільки підтвердила, що він є проектом Льовочкіна і  виконує вказівки свого патрона.  Одним з кроків екс-голови Адміністрації Януковича з посилення свого впливу у парламенті нового скликання є просування своїх людей до Верховної Ради. Як результат, по округу № 200 (з центром в місті Умань) – Юрій Заворотний від Радикальної партії Олега Ляшка зняв свою кандидатуру на користь кандидата від «Блоку Петра Порошенка» Віталія Чудновського, який насправді  є людиною Льовочкіна.

Віталій Чудновський - відомий в кримінальних колах, свого часу був учасником відомого злочинного угрупування «Рибки» (Рибалко), який займався озброєними пограбуваннями і нападами, нині представляє «Блок Петра Порошенка».

Пов’язує Чудновського та Ляшка не лише так звана «боротьба за демократію» та «справедливість», а й політичне патронатство Льовочкіна. Більше того, Чудновський разом з Льовочкіним ще 12 травня цього року літали на лайнері екс-голови Адміністрації Президента до Афонської гори, очевидно, замолювати свої грішки. Варто зазначити, що Віталій Чудновський також мав близькі стосунки з сестрою Сергія Льовочкіна - Юлією на той час, коли її брат очолював адміністрацію Януковича.

У Верховну Раду ще поки діючого скликання, «демократичний» кандидат зайшов від партії «Батьківщина» при безпосередній підтримці Партії Регіонів. Тоді його користь знявся провладний кандидат, дії якого були повністю узгодженні з Партією Регіонів і самим Льовочкіним.

Ще одним фактом, який проливає світло на зв’язки Ляшка та Чудновського, є наявність під номером 22 у списках Радикальної партії Олега Ляшка - Сергія Рибалко, сина відомого кримінального авторитету Рибки, в банді якого Чудновський, в свій час, був «бригадиром».

Чудновський отримав практичні знання та навики під час роботи у кримінальному угруповуванні «Рибки», які сьогодні активно застосовує, у тому числі в передвиборній кампанії.

На виборах у 2012 році в виборчому окрузі №90 з центром у м. Біла Церква з перегонів знялося 33 кандидати. Більшість з них повідомляли про тиск, погрози, погроми та захоплення їх офісів. Людмила Дригало (кандидат від Народної Партії) була головним конкурентом Чудновського на тодішніх виборах.  Вона розповідає про те, як її примушували зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів, а тоді вдалися до більш радикальних методів: підпалили підприємства, власником яких вона була. Проте жодної кримінальної справи за цим фактом порушено не було, так само як і не було порушено справи про підкуп виборців, який в окрузі №90 носив масовий характер.

Сьогодні фактично кожен другий житель міста Біла Церква може розповісти, як Чудновський скуповував голоси. Жителям Білої Церкви обіцяли грошову винагороду і як гарантію оплати оформляли людям банківські кредитні картки. Довірливі громадяни нічого не підозрюючи віддавали свої паспортні дані.  Проте розрахунку з людьми так і не було, натомість люди  почали отримували дзвінки з банків стосовно оформлених на них  споживчих кредитів. Частина людей змушена була самотужки виплачувати заборгованість, інша – звернулася до суду.

Саме цей факт і змусив Віталія Чудновського змінити округ.

Сьогодні по округу № 200 передвиборна робота проводиться за тими ж схемами. Є достовірні дані, що на підтримку  Віталія Чудновського  вже  набрано 1000  агітаторів,  кожен з яких  має привести ще по 60-70  прихильників.  Людям знову ж таки обіцяють, що розрахуються з ними за їх «прихильність» після виборів. Чудновський сподівається, що відпрацьована у 2012 році схема забезпечить йому отримання депутатського мандату і в окрузі №200.

Проте, чи потрібен жителям округу №200 депутат, який нехтував своїми обов’язками будучи депутатом-мажоритарником від округу №90?

Отже,  портрет Чудновського-депутата виглядає приблизно так:

  • здобуття депутатського мандата завдяки  залякуванню конкурентів та реалізації наймасштабнішої схеми скуповування голосів виборців за історію Незалежної України саме в окрузі №90;
  • гучний роман між представниками Батьківщини та Партії регіонів Чудновський та Льовочкіною;
  • 11 законодавчих ініціатив, лише одна з яких стала діючим Законом України;
  • відвідав 30 % від проведених засідань Верховної Ради, в тому числі прогуляв голосування ратифікації угоди про асоціацію України з Європейським Союзом та Закон про люстрацію;

Сьогодні  Віталій Чудновський  покинув свій  округ № 90 в Білій Церкві, де він до цього часу   є депутатом-мажоритарником, і балотується на № 200   з центром  в  місті Умані. Та чи достойна людина з таким минулим  представляти народ, який розпочав  жити  ПО-НОВОМУ» в  парламенті України?

Денис Іванов, для Багнета

ТЭГИ: