18:38 / 16.09.2020 Политика

ЦВК провела серію тренінгів для членів ТВК

Центральна виборча комісія спільно з  Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) в Україні та Центром управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК з 5 до 15 вересня організувала та провела серію навчань членів територіальних виборчих комісій з питань організації підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року.

 У 462 онлайн тренінгах у всіх регіонах України взяли участь близько                8 000 членів ТВК. Навчання проводили сім команд фахівців. До них увійшли 120 тренерів, які пройшли відповідне пʼятиденне онлайн навчання та отримали сертифікати у Центрі управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК.

Під час тренінгів для членів ТВК їх учасники опановували питання щодо виборчих систем на місцевих виборах 2020 року, системи виборчих комісій з місцевих виборів, їх правового статусу та повноважень. Також розглядалися основні аспекти організації роботи територіальних виборчих комісій до дня голосування.

Особлива увага учасників тренінгів була акцентована на порядку реєстрації кандидатів у депутати сільської, селищної, міської, районної в місті, районної, обласної ради та на посаду сільського, селищного, міського голови. А також – довірених осіб кандидатів та офіційних спостерігачів на місцевих виборах.

Учасники заходу детально зупинилися на формах виборчих бюлетенів з місцевих виборів та інформаційному забезпеченні виборів.

Важливим блоком навчання були й питання, повʼязані з організацією роботи ТВК у день голосування та встановленням підсумків голосування і результатів виборів.

Також вивчалися практичні аспекти порядку розгляду скарг територіальними виборчими комісіями з місцевих виборів та відповідальність за порушення законодавства про вибори.

Слід додати, що з 12 по 22 жовтня планується навчання членів дільничних виборчих комісій з місцевих виборів, яке також відбудеться в онлайн форматі.

Навчання організовано за підтримки агентства США з міжнародного розвитку, Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії.

 Про це BAGNET дізнався з повідомлення відділу взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК.