19:02 / 19.04.2015 Экономика

Міністерство хоче знищити потужний агрокомбінат

Більше години люди перебували в фойє Міністерства чекаючи поки на них звернуть увагу.

Працівників державного агрокомбінату «Пуща-Водиця» травили сльозоточивим газом у приміщенні Міністерства аграрної політики та продовольства України...

Оскільки керівники аграрної галузі країни безпідставно затіяли раптову перевірку діяльності підприємства, чомусь тільки за останні вісім місяців, відповідальні особи разом з іншими працівниками трудового колективу агрокомбінату, вранці 17.04.2015 р. прибули до Мінагрополітики України та привезли з собою усю затребувану для перевірки документацію.

Окрім цього люди хотіли поговорити з Міністром Олексієм Павленком та з'ясувати ситуацію, яка коїться останнім часом навколо підприємства. Адже напередодні до них приїздила людина, яка представилася представником Мінагрополітики, однак там не працює. Це Данченко Євгеній Михайлович - колишній головний інженер групи компаній «Новые продукты» (звільнений 14.04.2015). Яке він має відношення до центрального органу виконавчої влади, не відомо, проте користується підтримкою керівників Мінагрополітики та діє від їх імені. Працівники агрокомбінату усвідомлюючи, що виробництво, яке вдалося налагодити за останні місяці та кроки по відновленню колись потужного підприємства, Міністерство хоче знищити, а на підприємстві відновити інститут «смотрящих», який існував за часів Януковича, вигнали непроханого візитера. Саме за це, вже наступного дня керівництво Мінагрополітики і розпочало термінову перевірку, як захід залякування та приборкання колективу, який не кориться протиправним вказівкам.

Більше години люди перебували в фойє Міністерства чекаючи поки на них звернуть увагу. В цей час, замість керівників аграрної галузі країни там дивним чином з’явилися молодики, які, як згодом з’ясувалося, добре знайомі з першим заступником Міністра Краснопольським Я.В. Непрошені візітери затіяли бійку з працівниками агрокомбінату поливаючи їх із газових балончиків сльозоточивим газом. Як наслідок, одного працівника підприємства швидкою медичною допомогою було госпіталізовано. Ще трьом медичну допомогу було надано на місці.

Лише після того, як люди своїми силами затримали нападників та передали їх правоохоронцям і висловили свою рішучість штурмом зламати турнікет, до них вийшов перший заступник Міністра Краснопольський Я.В. Він говорив довго, однак нічого по суті. Навіть придумав, що підприємство письмово відмовилося від проведення аудиту іноземною компанією, яку запросило Мінагрополітики. При цьому також не взяв документи, які привезли працівники агрокомбінату на виконання його наказу.

Люди кажуть, що після цих подій, в цей ж день Міністр Павленко дав своїм підлеглим вказівку негайно, будь-якою ціною звільнити керівника державного агрокомбінату «Пуща-Водиця», а непокірний трудовий колектив «загнати в стойло».

Що буде з підприємством далі? Очевидно всі відповіді ховаються в «прихватизації агрокомбінату» руками «смотрящих».